fredag 7 september 2018

Calzone

Testade att göra egen calzone häromveckan, det var ju väldigt enkelt och väldigt gott! Testade Leilas recept från boken One more slice.

Till 4 stora pizzor:
15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
5,5-6 dl vetemjöl special

Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt socker, salt och olja.
Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin i ca tio minuter tills den är elastisk.
Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord.
Smaksätt med valfri fyllning, vi använde 200 g tärnad rökt skinka, 250 g skivad mozzarella, 150 g riven parmesanost och oregano. Strö ingredienserna på ena halvan.
Pensla med lite vatten runt kanten och vik den andra halvan över, nyp fast kanterna.
Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter.


Inte så vacker men väldigt god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar