måndag 17 september 2018

Marängbrownie

Kladdkaka 2.0! Recept av Roy Fares och det föll mig i smaken minst sagt! Enkel att göra och perfekt att göra i förväg, jag tyckte att den var godast dagen efter att den bakades.

Chokladkaka:
100 g mörk choklad 55%
150 g smör
2 rumsvarma ägg
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
0,5 tsk salt
0,5 dl kakao
1 dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Smöra en rund springform (22 cm i diameter) med smör och lägg ett bakplåtspapper i botten och på sidorna av formen.
3. Hacka chokladen. Smält smöret och häll i chokladen i det smälta smöret. Blanda runt så att chokladen smälter och ställ kastrullen åt sidan.
4.  Vispa ägg, socker och farinsocker lite lätt. Blanda i smör- och chokladblandningen. Sikta sedan ner de torra ingredienserna. Blanda med en slickepott till en fin och jämn smet.
5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 17-20 min. Ta ut och låt svalna helt.

Marängtäcke:
4 äggvitor
1,5 dl strösocker
1 tsk majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa äggvitorna till ett skum. Vispa sedan i lite av sockret i taget, fortsätt vispa till en fin och fast maräng. Vänd mer majsstärkelse och vaniljsocker.
3. Täck chokladkakan med maräng och grädda tills marängen fått en fin färg, några minuter krävs bara. Ta ut och låt svalna helt.
4. Servera med vaniljglass.
5. NJUT!






    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar