Igår plockade Karin och jag hallon, 16 liter stora saftiga hallon. Det mesta hamnade i frysen. Men vi gjorde en hallonglass av en liter, en GI-glass som vi hittat hos Ola Lauritzson. Vi har gjort den förr och den är så god. Smakar bäst så där halvfrusen. Ta upp den i tid för det tar ett tag innan den tinar. Ett ganska stort recept, det blev en sockerkaksform och resten la vi i en skål.
5 dl grädde
4 äggulor
5-6 msk sockerersättning
1/2 vaniljstång (eller vaniljsocker)
Vispa grädden i en skål.Vispa äggulor och sockerersättning.
Mosa hallonen tillsammans med lite sockerersättningom du vill ha en sötare glass.
( Vi tog inget socker och fick en frisk smak)
Blanda allt. Ställ i frysen och efter en timme röres det om. Rör om några gånger tills den frusit.
med en glassmaskin går det förstås fortare.
Ser väldigt smarrigt ut
SvaraRadera