söndag 11 juli 2010

Mazarintårta med fläderkräm och färska bär

Här kommer åter ett recept från Leila Linholm. Det är en tårta för de som gillar mandelmassa.
Här är länken till det;  ett bakverk à la Leila.

Mazarintårta med fläderkräm och färska bär

Den här kakan görs nog inte om i mitt kök är jag rädd för. Själva kakan smakade lite för mycket mandelmassa och fläderkrämen för lite fläder. Dessutom skar sig fläderkrämen så jag fick göra en ny sats, den gången struntade jag i att ställa tillbaka krämen på spisen en andra gång.

250 gram mjukt smör
500 gram mandelmassa
5 ägg
1dl vetemjöl

Vispa smör och riven mandelmassa. tillsätt ett ägg i taget.
Vänd ner mjölet. Grädda i en löstagbar form, 175 grader ca 30 minuter.

Gör en fläderkräm:
4 äggulor
0,5 dl socker
2,5 mak maizena
0.5 dl konc flädersaft
3 dl vispgrädde

Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda saft och maizena.
Koka upp grädden och blanda den med saften. Vispa ner i äggsmeten.
Häll tillbaka allt i kastrullen och låt den tjockna.

2 dl vispgrädde vispas hårt och rörs ner i den kalla krämen.

Sen är det bara att dekorera.

/Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar