Jag gjorde en morotssoppa helgen som gick, hittade ett recept i Tidningen Land. Fyllig och härlig smak.
Bilden är lånad från tidningen, min egen bild blev inte bra... |
700m gram skalade morötter
1 gul lök
2 klyftor vitlök
3 msk olivolja
12 dl vatten
2 buljongtärningar av grönsak
salt
1 dl grädde
1 tsk vitvinsvinäger att balansera med
Skala morötter och skär i slantar.
Skala och hacka lök och vitlök.
Hetta upp oljan i en stor kastrull.
Fräs lökarna och morötterna. några minuter.
Tillsätt vatten och buljongtärningar.
Koka ca 20-25 minuter.
Mixa soppan med en stavmixer t ex.
Tillsätt grädde och smaka av med salt och värm upp soppan igen.
Tillsätt vitvinsvinägern.
Vid serveringen malde vi svartpeppar ur pepparkvarnen direkt i tallriken.
Den som önskar kan tillsätta frön eller nötter.
Sen behövs det bara ett gott bröd till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar