måndag 5 mars 2012

Kladdkaka med hallon

På onsdag åker jag och sambon på semester, och för att stävja mina kollegors avundsjuka bjuder jag dem på kladdkaka imorgon. Det här med kladdkaka är nånting jag gillar, och ikväll provade jag den från Allt om mat-boken.

Inte lika bra fotograf som mamma nej...
50 gram smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 gram hallon
2 msk kokosflingor
2 msk florsocker
Tillbehör
Hallon
lättvispad grädde

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl, kakao, vaniljsocker och smör. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö kokos och hallon över.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna, pudra florsocker över. Servera med hallon och lättvispad grädde.

Bara att njuta! ~Karin

1 kommentar:

  1. Låter himla gott =)

    Jag har en tävling på min blogg som jag tror att skulle passa dig =)
    Kom gärna förbi!

    Kram
    /Nellie

    http://sockertussen.blogspot.se/2012/03/vinn-en-whoopie-matta-macaron-matta.html

    SvaraRadera