söndag 1 april 2012

Brownies av högsta kvalitét.

Lite seg, mycket saftig och tung är den här brownien. Det behövs ingen vidare presentation alls.....

150 gram rumsvarmt smör
3 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
200 gram hackad choklad
3 ägg
0,5 tsk salt
1 dl vetemjöl
4 msk kakao
100 gram grovt hackade valnötter
100 gram grovt hackad vit choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 garder.
Smält den mörka chokladen i micron eller över vattenbad.
Rör smör, salt vaniljsocker och socker.
Tillsätt ett ägg i taget.
Rör ner den smälta chokladen, mjöl och kakao.
Till sist rör du försiktigt ner valnötter och vit choklad.

Den här kakan blir lagom i storlek ca 22 x 22 cm. Forma ett bakplåtspapper i en lagom stor form.
Klicka ut kakan och bred ut den jämnt.
Grädda i 30 minuter - inte en minut längre!

Låt den svalna, ställ i kylen ett par timmar med plastfolie ovanpå.
Dela i så stora bitar du vill ha.



1 kommentar: