tisdag 24 april 2012

Kladdkaka med kolakräm

Att Brynäs tog hem SM-guldet måste firas med nåt kladdigt och chokladigt. Det gillas i familjen. Ett nytt mastigt recept på en kladdkaka med en kolakräm ovanpå, blev bra. Lite för mastig i min smak men maken tyckte den var kanongod. Grädde, vaniljglass och gärna lite frukt eller bär till behövs.

 Kladdkaka med kolakräm
200 gram smör
3 dl socker
2 ägg
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao

Sätt ugnen 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och äggen.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem.
Häll i en smord och bröad form med löstagbar botten.
Grädda i 20-25 minuter.

Kolakräm:
1,5 dl socker
1,5 msk sirap
75 gram mörk choklad
75 g smör
1,5 dl vispgrädde (jag tog mellan grädde och det fungerade bra)

Blanda allt utom smöret och koka långsamt i 30-40 minuter. Rör ner smöret och låt det svalna.
Låt kakan vara kvar i formen och häll kolakrämen ovanpå. Ställ in kakan i kylen och låt den kallna riktigt och bli seeeg...

/ Barbro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar