Här kommer ytterligare en chokladtårta denna gång med smak av whiskey.
Botten:
200 gram blockchoklad
3/4 dl starkt kaffe
1/2 dl whiskey t ex Black Velvet
1 dl socker
100 gram rumsvarmt smör
3 ägg
50 gram mald mandel
ett par droppar bittermandelolja
1 dl vetemjöl.
Smält chokladen i vattenbad tillsätt whiskeyn och kaffet. Kyl sedan till rumstemperatur.
Vispa äggvitorna med en nypa salt till hårt skum.
Rör socker och smör vitt och pösigt och rör ner en äggula i taget.
Blanda i chokladen.
Tillsätt sedan mandel, bittermandeloljan och mjöl.
Vänd i vitorna försiktigt.
Lägg smeten i en smord springform med löstagbar kant. Grädda i 30 minuter i 175 graders värme.
Glasyr:
100 gram vit choklad
2 msk whiskey
100 gram smör
Smält chokladen och whiskeyn i vattenbad. Tillsätt smöret lite i sänder. Ställ skålen i kallt vatten och vispa då och då tills blandningen kallnat. Bred på glasyren och dekorera eventuellt. Jag valde att påskgarnera den.
Ojojoj den var inte att leka med den!!! Extra kul när jag kan få köpa en ny flaska whiskey för det behövs några matskedar i kakan;-))
SvaraRaderaInte illa, såg riktigt god ut! Roligt med tårtor som har lite annorlunda och spännande ingredienser, måste testas någon gång :)
SvaraRaderaÅhh och resten av Whiskeyn, den dricker man när man bakar då????
SvaraRaderaMia
Oh så söt tårta och perfekt nu i påsk med de söta kycklingarna på :)
SvaraRaderaVilken fin blogg du har!! Och vilken fin tårta! Tyvärr är jag inget större fan av whiskey, men man kanske kan byta ut det mot något annat? Glad påsk! /Helena
SvaraRaderaVilken fin tårta! Kycklingarna är verkligen jättesöta =)
SvaraRadera