måndag 10 mars 2014

Saffranspasta med kallrökt lax

Det här är en snabb och enkel pastarätt. Tar bara max en kvart att få på bordet och jättegott blir det.



4 portioner
Sätt valfri pasta på kokning.

Gör under tiden iordning saffranssåsen.

Kallrökt lax efter behag skurna i strimlor

Sås:
1 schalottenlök
2 klyftor vitlök
1 kuvert saffran
1 msk tomatpuré
2  msk hummerfond
1,5 dl vitt matlagningsvin
3 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde om du föredrar det
färsk basilika

Hacka schalottenlöken och vitlöken fint.
Bryn i olivolja tillsammans med saffran och tomatpuré.
Tillsätt fond, vin, grädde och koka ihop 5-10 minuter.
Smaksätt med salt och peppar.
(Tillsätt ev lite citronsaft om du vill ha mer syra)
Om såsen känns för lös så red den med lite maizena


Tillsätt färska basilikablad strax innan servering.

/Barbro


1 kommentar: