Det här är ett recept som Karin kom över en midsommar för nästan tio år sen.
Botten
200 gram kavring
75 gram smör
Kör brödet i en matberedare, smält smöret och blanda dessa.
Häll ner i en form med löstagbar botten och platta till, ställ sedan in i kylen.
Fyllning
Blanda
5 hårdkokta hackade ägg
200 gram finhackad rökt lax
1 dl hackad gräslök
2 matskedar senap
2 dl creme fraiche, valfri fetthalt
0.5 dl stenbitsrom eller löjrom
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Bred ut smeten i formen ovanpå den kylda botten. Täck med plastfolie och låt vila i kylen
i ett par timmar. Sedan dekorera med dill, lax, citron, rädisor och stenbitsrom/löjrom eller räkor. Dekoreringen kan varieras precis efter tycke och smak!
~Sofie, Karin och Barbro i ett sällsynt samarbete
Ett recept som jag gillar .. kavring är så gott och just nu har jag det hemma och gör goda ägg och sillmackor på det:-)
SvaraRaderaSer verkligen smarrigt ut, dessvärre är jag inte impad av lax, men det skulle ju gå att byta ut mot något annat.
SvaraRaderaHoppas ni haft en bra påsk!
Laxtårta låter ju jättegott, lite mer sting än en vanlig smörgåstårta med den mörka kavringen!
SvaraRaderaSåg himla god ut osså är det ju så gott med rökt lax...
SvaraRaderaÄr inne och kikar runt lite..