tisdag 25 mars 2014

Våfflor med sötsyrlig lingongrädde

Våffeldagen idag!
Det speciella med det här receptet är tillbehöret. I stället för det traditionella med sylt och grädde tycker jag att ni ska testa det här. En sötsyrlig lingongrädde!

Våfflor:
4 dl mjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
100 gram smält smör

Blanda de torra ingredienserna och hälften av mjölken till en tjock smet.
Tillsätt resten av mjölken, äggen och smöret.
Låt smeten svälla en liten stund.
Grädda våfflorna gyllenbruna och lägg på ett galler.

Lingongrädde:
Här har jag inga exakta uppgifter utan man får smaka sig fram.

Mortla lingon och blanda dem med sirap och socker.
Tillsätt vispad grädde och smaka av tills du tycker det är bra.
Supergott!

1 kommentar: