fredag 20 juli 2018

Baconinlindad kycklingfil'e med feta och dijon

En kycklingrätt som är saftig, god och smakrik. Lätt och snabb att göra. Gräddas långsamt i ugnen så den blir mör.


4 stora kycklingfilér
1-2 pkt bacon
1 pkt god fetaost

Snitta kycklingfilérna och stoppa in smala bitar av feta. Linda baconet runt och bryn innan de lägges på en ugnsäker form.
Salta, peppra och strö över lite paprikapulver.


Ställ in i mitten av ugnen, 125 grader och ca 30-40 minuter. Jag använder termometer och har dem inne till 69 grader prick.

Under tiden görs såsen;

Dragonsås;
1 dl vatten
2,5 dl grädde av valfri fetthalt
(mjölk funkar också bra..)
1 tsk dijonsenap
3 msk kycklingfond
1-2 tsk torkad dragon
hackad persilja
peppar och lite salt

Vispa ur stekpannan med vattnet och häll det tillsammans övriga ingredienser i en kastrull.
Låt det långsamt koka upp.
Smaka av och ev kan det behövas redas av något.
När kycklingen är klar så hälls såsen på och får gå in i ugnen några minuter.

/ Barbro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar