lördag 27 januari 2024

Indonesisk kycklinggratäng

 Varför den här rätten kallas för indonesisk kan man undra men det är ett äldre recept. Hur som helst är det en jättegod maträtt a`la sjuttiotal. Serveras med ris, matvete eller vad som önskas. Det ser kanske lite färglöst ut på tallriken men det ska man inte låta sig luras av.


För 4 personer

1 stor grillad kyckling eller 4 kycklingfileèr (jag tar fileèr)

1 paprika

2 bananer

1 lök

4 dl grädde

1vitlöksklyfta

2 tsk curry

1 msk sambal oelek

1 dl mango chutney

salt, peppar

Gör så här:

Dela kycklingen i bitar eller strimlor och bryn dessa. Tar du färdiggrillad är det ju bara att dela. Lägg kycklingbitarna i en smord form. Bryn löken och lägg ovanpå kycklingen. Lägg strimlad paprika och skivade bananer på.

Vispa grädden till löst skum. Rör i pressad vitlök, sambal, chutney, curry, salt och peppar. Bred det över allt och in i ugnen på 200 grader ca 15-20 minuter tills det fått lite färg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar