Jag försöker ta alla tips om glutenfritt bröd och rätter då vi har ett barnbarn med celiaki. Här hittade jag ett recept på frallor från Allas veckotidning. Lägger ut det här för mitt eget minnes skull eftersom det fick tummen av Alice och jag tyckte också det var supergott. Lite lagom mjuksegt.
För 12 stycken
50 g jäst
4 dl mjölk (eller vatten)
1 msk husk
1 msk ljus sirap
1 tsk salt
3 msk rapsolja
2 dl majsmjöl
5 dl mjölmix
Värm mjölken till 37 grader och blanda tillsammans med husk och jäst. Låt det svälla i 5 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop, degen ska vara kladdig. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper.
Jäses 30-40 minuter.
Grädda 225 grader i 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar