fredag 21 augusti 2009

Olas hjortronsylt

När min dotter och svärson kom från semester i Sundsvall hade de med sig hjortron som de varit ute på en myr och plockat. Jag har aldrig haft den lyxen att få hjorton och aldrig kokat sylt på dessa bär.
Men med vägledning av Ola så gick det utmärkt. Vilken sylt - kan inte beskrivas i ord. Så fantastiskt god.

Koka 1 kg hjortron tillsammans med
7 dl strösocker i ca 20 minuter.

KLART!

4 kommentarer:

  1. Så himla gott med glass och varm hjortronsylt!

    SvaraRadera
  2. Vilken snygg burk! Och bra att ingen annan i familjen äter hjortronsylt då blir det ju mer över till dig...

    Ola

    SvaraRadera
  3. Här va de gott om smaskigheter!!
    Burken är snygg men inehållet är guld värt!!
    Ohhh har inte fått hjortron i år...brukar få till födelsedagen och det är en gudagåva!!

    SvaraRadera
  4. det är inte mycket som slår hemmagjord hjortronsylt! :)

    SvaraRadera