När min dotter och svärson kom från semester i Sundsvall hade de med sig hjortron som de varit ute på en myr och plockat. Jag har aldrig haft den lyxen att få hjorton och aldrig kokat sylt på dessa bär.
Men med vägledning av Ola så gick det utmärkt. Vilken sylt - kan inte beskrivas i ord. Så fantastiskt god.
Koka 1 kg hjortron tillsammans med
7 dl strösocker i ca 20 minuter.
KLART!
Så himla gott med glass och varm hjortronsylt!
SvaraRaderaVilken snygg burk! Och bra att ingen annan i familjen äter hjortronsylt då blir det ju mer över till dig...
SvaraRaderaOla
Här va de gott om smaskigheter!!
SvaraRaderaBurken är snygg men inehållet är guld värt!!
Ohhh har inte fått hjortron i år...brukar få till födelsedagen och det är en gudagåva!!
det är inte mycket som slår hemmagjord hjortronsylt! :)
SvaraRadera