Igår gick jag förbi Bondens marknad vid Medborgarplatsen i Stockholm. Köpte majskolvar, olika sorters tomater och hemmagjord jordgubbssaft, allt ekologiskt så klart. Och gott!
Utnyttjade tomaterna till gårdagens middag, inspirerad av en rätt jag brukar äta på restaurangen Vapiano här i Stockholm.
Till två personer:
tagliatelle
tre tomater
två vitlöksklyftor
olivolja
ruccola
pinjenötter
salt och peppar
1. Koka pastan.
2. Skär tomtaterna i mindre bitar.
3. Värm olivolja i en stekpanna, fräs pressad vitlök i denna.
4. Lägg i tomtaterna och låt dessa bli varma med vitlöken.
5. Häll av den färdiga pastan och lägg i stekpannan, blanda väl med tomaterna och vitlök. Salta och peppra.
6. Servera med ruccola och pinjenötter.
Gott! Och kul att äta vegetariskt för en gångs skull.
Enjoy!
Sofie
Det låter gott! Ska provas. men undrar hur det gick med min utmaning???
SvaraRaderajag har tänkt på den... ska försöka fixa det!!
SvaraRadera