1 liter mjölk
2 dl mörk sirap
100 g jäst
3 ägg
1 tsk salt
4 tsk pomeransskal
ca 2kg rågsikt
Ljumma mjölken och baka ihop till en vanlig jäsdeg.
Jäs till dubbelstorlek.
Baka ut 4 limpor som får jäsa ytterligare 30 minuter.
Grädda bröden i 175 graders värme ca 35-40 minuter.
~~ Barbro ~~
Men så gott det ser ut!
SvaraRaderaJag har också blivit avskräckt av köpebröd efter Den hemlige kocken, så nu är jag på jakt efter bra brödrecept. Och det här var ju toppen, det ska jag baka!
SvaraRaderaÅh, det är verkligen jättelängesen jag bakade bröd, måste ta tag i det nån dag, verkligen så mycket godare.
SvaraRaderaBrödet ser himla gott ut.
Måste man ha så mycket sirap i? Har du provat att göra den mindre söt?
SvaraRaderaJag mixar som jag vill, det här är orginalreceptet. Hälften tog jag nog.
SvaraRaderaEn aning torra tyckte jag nog...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera