I senaste numret av buffé fanns receptet med på en laxgryta. Frisk, fräsch och god smak. Jag tillsatte lite saffran, currypasta och en skvätt grädde också. Prova den!
500 gram laxfilé
1 liten gul lök
en bit prjolök ca 15 cm
1 liten fänkål
1 zucchini
1 burk hela tomater
1,5 msk fiskfond
3 msk hackad persilja
1 citron - rivet skal
2,5 dl vitt vin
1 msk olivolja, salt och peppar
Skär laxen i tärningar á 2 cm. Salta och peppra dem.
Hacka löken, strimla purjon och fänkålen,
Skär zucchinin i tärningar och även tomaterna.
Fräs grönsakerna i en gryta.
Tillsätt tomater och tomatspadet, fond, persiljan, citronskalet och vinet.
Småputtra i 10 minuter.
Tillsätt laxen och puttra ytterligare 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Gott tillbehör: creme fraiche med en pressad vitlöksklyfta i och ett gott surdegsbröd.
~~Barbro ~~
Smaskens så god den grytan ser ut!! Härlig blogg!! :)
SvaraRadera