måndag 18 januari 2010

Laxgryta med tomat och vin

I senaste numret av buffé fanns receptet med på en laxgryta. Frisk, fräsch och god smak. Jag tillsatte lite saffran, currypasta och en skvätt grädde också. Prova den!

500 gram laxfilé
1 liten gul lök
en bit prjolök ca 15 cm
1 liten fänkål
1 zucchini
1 burk hela tomater
1,5 msk fiskfond
3 msk hackad persilja
1 citron - rivet skal
2,5 dl vitt vin
1 msk olivolja, salt och peppar

Skär laxen i tärningar á 2 cm. Salta och peppra dem.
Hacka löken, strimla purjon och fänkålen,
Skär zucchinin i tärningar och även tomaterna.

Fräs grönsakerna i en gryta.
Tillsätt tomater och tomatspadet,  fond, persiljan, citronskalet och vinet.
Småputtra i 10 minuter.
Tillsätt laxen och puttra ytterligare 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Gott tillbehör: creme fraiche med en pressad vitlöksklyfta i och ett gott surdegsbröd.



~~Barbro ~~

1 kommentar: