onsdag 6 januari 2010

Sweet chiligryta med fisk

Fick ett tips av en vän att laga denna maträtt.
Det är från Arlas kokbok
Passade bra idag när jag ville laga något snabbt och enkelt.
Grabbarna i familjen gav den högt betyg!
Jag gillade den också men kommer att hota till den nästa gång.
Tillsätta en chili för mer hetta...
600 g fisk
2 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färg
2 purjolökar
smör
2 dl vatten
2 dl grädde
2 fiskbuljongtärningar
6 msk sweet chilisauce
1/2 tsk salt

Hacka vitlöken, dela paprikorna ibitar och grovstrimla purjolöken.
Fräs grönsakerna i smör i en gryta tills de mjuknat.

Häll i vatten och grädde. Tillsätt sweet chilisaucen och buljongtärningarna.
Låt det få ett uppkok och tillsätt saltet.

Lägg i fisken delad i 3 cm- bitar och låt det sjuda i 3-5 minuter.

~~ Barbro ~~

3 kommentarer:

  1. Ser mumsig ut - funderar bara på vad du serverade till?

    SvaraRadera
  2. Couscous och jasminris fick man välja på här.
    Testa!

    SvaraRadera
  3. Ser riktigt gott ut! Vad kan man anv. för fisk? Eller funkar vilken fisk som helst? Eller har du nå bra tips? Denna tänker ja testa! ;-) Hoppas på ett svar snart svaa gärna med en kommentar i min blogg www.stinuzzz.blogg.se

    SvaraRadera