söndag 18 juli 2010

Fetaost och melonsallad

Hittade ett recept på en fräsch sallad i tidningen Land. Inget särskilt nytt förutom att det är svarta bönor i och det brukar jag väldigt sällan använda. Blev verkligen gott, den kommer jag att göra igen. Den manliga delen av familjen kokade pasta till, helt onödigt i mitt tycke.

4 portion

1 burk svarta bönor
1 rödlök
150 gram sockerärtor
0,5 dl olivolja
pressad saft av en lime
1 msk flytande honung
peppar, flingsalt

2 tsk färsk mynta
200 gram fetaost
3 msk rostade pumpafrön ( jag tog pinjenötter)
(Jag hämtade 4 sorters sallad i landet också )

Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av.
Skala och skiva löken.
Strimla sockerärtorna.
Blanda olja, limesaft, honung, salt och peppar.

Vänd ner allt i dressingen precis vid serveringen.
Strö till sist över fetaosten och nötterna.

2 kommentarer:

  1. Jaha får jag hämta sallad i ditt land med,,hihi

    SvaraRadera
  2. Tack, det ska jag prova. Älskar verligen bådemelkon och fetaost, så det måste ju passa ihop. Fick faktiskt 1 fp svarta bönor av dottern, som sa de var goda.
    kramar

    SvaraRadera