tisdag 20 juli 2010

Margareta-tårta

Min mamma heter Margareta, det gör både jag och Sofie också, fast i andranamn. Detta firar vi med en lättgjord och enkel jordgubbstårta. Det kunde lika bra ha blivit hallon, blåbär eller några andra bär. Vill njuta av de sista färska svenska jordgubbarna medan de finns...

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med en havrebotten:

100 gram smält smör
2 dl havregryn
0,75 dl socker
0,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Blanda allt och bre ut en rund kaka ca 25 cm på ett bakplåtspapper. Eller ta en form med löstagbar botten. Grädda i 12-15 minuter. Låt kallna.

2 dl vispgrädde
1,5 dl lemon curd

Vispa grädden. Rör lemon curden mjuk och blanda sen i grädden.
Toppa med valfria bär.

Lätt som en plätt. Och gott!

1 kommentar:

  1. Åh, så gott! Fräscht med lemoncurd och det är ju så gott ihop med bär.

    SvaraRadera