Inför en stundande midsommarresa till Göteborg bestämde jag mig för att inviga nya köket och ta med mig något till snälla väninnan som jag ska bo hos under helgen. Blev en favorit i repris men i ny tappning.
75 gram smält smör
2.5 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
2 ägg
Detta ska bara röras ihop, inget ska vispas. Sen delade jag upp smeten i muffinsformar och fyllde dem med blåbär, hallon och jordgubbar. En perfekt sommarpaj, och läskigt goda. Grädda i 175 grader, 20-25 minuter beroende på hur kladdiga men vill ha dem. Lika gott som små minipajer som i en stor form, gör man den stor så grädda lite längre.
Enjoy! ~Karin
dessa måste bara vara fantastiskt goda...
SvaraRaderavilken fin blogg.
SvaraRaderahär kommer jag definitivt klicka in fler gånger för att hitta smarriga recept!
Hur många räcker det till?
SvaraRaderaOj, det var en svår fråga! Det räcker till en normalstor pajform om man gör en stor. Hur många små det blir kan jag däremot inte svara på, det beror på hur stora man gör dem ;)
SvaraRaderaKan varken se hur länge dom ska vara inne i ugnen lr hur många grader det ska vara.
SvaraRaderaDet stämmer, det har jag missat! Det står nog bara i originalreceptet....Ändrar det på en gång :)
SvaraRadera