Dags för fredagsmys! Hittade det här receptet inne hos en av vår bloggs läsare, Remsan. Passade perfekt eftersom björnbären äntligen är mogna, sent omsider. Kanongott! Så klart att jag mixtrade lite i receptet...
1 liter björnbär (jag fick blanda med lite hallon) Lägg i en pajform.
Blanda ihop:
200 gram philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 msk vaniljessence ( eller en vaniljstång)
3-4 msk florsocker
Bred ut över bären.
Strö över mandelspån ca 3 dl. Jag hade inte så det räckte så jag skållade mandel och skar på längden i tunna strimlor. Det blev så gott. Nästa gång ska jag bara göra egna knapriga spån.
Remsan serverar den med vaniljglass men den var god naturell också.
Gissa att man blev sugen nu. Men jag har inga björnbär...
SvaraRaderakramen.
Gjorde som Klas, testade tekakorna i förra inlägget. Det blev en hit!
SvaraRaderaMina tre barn kräver att de ska bakas igen.
Toppbetyg från oss.
Blev den rinnande med färska bär? Enkelt och gott tycker jag i alla fall. Hur kom det sig att det inte något av med tjejmilen?
SvaraRaderaVad trevligt med en ny layout! Det var ett tag sedan jag var här så det blev en glad överraskning. Ser även att många goa recept har tillkommit...kikar gärna lite extra på den där grekiska lasagnen...och äppelkakan...
SvaraRaderaDet såg ljuvligt gott ut, går det att göra med andra bär också?
SvaraRaderaMvh Jessica