3 liter äpplen delade i fjärdedelar (skalet på, kärnhuset kvar)
6 liter vatten
1 tsk natriumbensoat
1 msk vinsyra
Blanda allt och lägg en handduk över.
Låt stå i tre dygn.
Sila av.
Tillsätt 5 dl socker.
Tillsätt 5 dl socker.
Häll på flaskor och förvara svalt. Håller ett år i sval källare.
Eller gör som jag - frys in!
Mycket lätt att göra och verkligt läskande och god.
SvaraRaderaRoligt att du anonyma gillade det. Och visst är den lätt att göra och gott och fräscht blir det.
SvaraRaderamen att mäta äpplen i liter känns klurigt... jag hade ett annat recept med 1 kg äpplen på 3 liter vatten så jag tog 2 kg till det här; vet inte hur det blir, men fantastiskt lätt att bara dela dem i fjärdedelar!
SvaraRaderaMer äpplen ger nog bara mer smak, så det är nog bara att ösa på...
SvaraRadera