måndag 26 september 2011

Köttfärssoppa

När hösten börjar närma sig är det gott att värma sig med en riktigt god soppa! Speciellt gott är det att servera den tillsammans med nybakt bröd.

4 portioner

2 morötter
2 palsternackor
4 potatisar (förkoka dem innan de läggs i soppan)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
400 gram nötfärs
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
1 liter vatten
salt & peppar

Till servering:
1 dl matyoghurt
grovt bröd


Skala och skär morot, palsternacka, förkokt potatis och lök i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Dela chilifrukten, ta bort kärnorna och hacka den.

Bryn nötfärs och vitlök i oljan i en kastrull. Tillsätt morot, palsternacka, potatis och lök och bryn ytterligare någon minut. Tillsätt sedan chilifrukten.

Tillsätt tomatpuré , krossade tomater, buljongtärningar och vatten. Koka under lock tills rotfrukterna är mjuka men har lite stuns. Salta och peppra.

Garnera med persilja och servera med yoghurt och bröd.

Sen... är det bara att njuta! ~Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar