söndag 2 oktober 2011

Trattkantarellsoppa

Skogen dignar av trattisar och jag tar en tur så fort jag hinner. Sköna skogspromenader som lätt fyller en kasse snabbt. Det här receptet fick jag av min vän Eva. Gillar du inte bacon kan du ju välja bort det och det blir en vegetarisk rätt. Baconet sätter annars en bra touche på soppan.


4 pers

250 gram trattkantareller delade i lagom stora bitar
10 cm finskuren purjolök
1/2 pkt bacon skuret i tärningar
7 dl vatten
2 msk hönsfond
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
salt, peppar och om du gillar timjan så ha i lite

1 dl vispgrädde

Bryn bacon, tillsätt lök och svamp.
Tillsätt vatten och fond.
Sjud under lock i 10 minuter.
Blanda vetemjöl och grädde och tillsätt.
 Sjud soppan tills den tjocknar.
Salta och peppra.

Vispa upp vispgrädden och tillsätt i soppan strax före servering.

2 kommentarer:

  1. Peter Andersson4 oktober 2011 14:41

    MEN vad gott det låter! Och så många goda recept i er blogg, måste kika vidare.

    SvaraRadera
  2. Har gjort soppan i kväll supergott, tack för receptet M V H Stefan

    SvaraRadera