Rör ihop i en stor bunke:
1 liter fil
1 dl mörk sirap + 1 dl ljus sirap
1 tsk salt
0,5 msk anis och 0,5 msk fänkål stötta
Blanda och rör ner hälften.
1 kg rågsikt
4 tsk bikarbonat + 2 tsk bakpulver.
Tillsätt:
2,5 dl grovt hackade nötter
150 gram hackad frukt - jag tog lite aprikoser och resten katrinplommon.
Tillsätt resten av mjölblandningen.
Häll upp degen i två smorda formar och grädda i 150 grader ca 1,5 timme.

Jag brukar också tycka att denna typen av bröd blir för söta. Tar därför alltid mindre mängd av det som är sött i recepten. Och använder bara aprikoser som är mindre söta än tex russin. Men det är smidiga bröd att baka!
SvaraRaderaSå gott! Jag gjorde ett liknande igår.
SvaraRaderaLåter riktigt gott!
SvaraRaderalåter jättegott!
SvaraRadera