söndag 15 juli 2012

Gi-lasagne med squash

Lasagne utan vanliga plattorna var minst lika gott, och en lite lättare känsla.


För 4 portioner

1 stor squash eller 2 små
1 tsk salt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
500 g nötfärs
1 burk krossade tomater
lagerblad
lite torkad basilika och oregano (vi tog färsk från våra kryddodlingar)
salt och svartpeppar
smör
1½ dl grädde
1 paket mozzarella

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva squashen på längden. Lägg upp på en handduk och strö lite salt för att dra onödig vätska. Hacka lök och vitlök och fräs i lite olivolja i en stekpanna i någon minut. Lägg upp på ett fat. Häll lite mera olivolja i samma stekpanna och bryn köttfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt krossade tomater, lagerblad, örterna och löken. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka i ca 20 minuter. Smörj en ugnsfast form med smör och lägg ett lager med squash i botten. Varva köttfärssås och squash. Häll på grädden och strö över osten. Gratinera i ugn i ca 20 minuter.

Servera med sallad. Gott!

~Karin

1 kommentar:

  1. Verkar vara någonting för mig! jag odlar squash hos dottern och såg igår hur fint det vuxit. Dessutom åt vi faktiskt lasagne, jag gjorde ostsåsen och hon köttfärsen. Barnen uppskattade det. Ha en bra fortsöttning på sommaren med god mat, sol m.m.
    :)

    SvaraRadera