lördag 21 juli 2012

Kejsarinnans jordgubbsträngsel


 Risfromage med jordgubbar

Vi har ett litet jordgubbsland som givit dåligt med jordgubbar sista åren. Tänkte gräva upp alla plantor men gav dem en sista chans i år. Och det hjälpte tydligen att skrämma upp plantorna för i år formligen drunknar vi i jordgubbar. I skrivande stund hat vi plockat ca 50 liter och det är mycket kart kvar.
Fick för mig att jag skulle göra en god risfromage med jordgubbar här om dagen. Receptet fanns i en gammal Allt om mat tidning från 1991. Som jag letade efter tidningen... Inte mindes jag vad den hette och sökte igenom Allt om mats hemsida utan resultat. Till slut jag hittade den i en mapp med gamla tidningar.
Och då blev det lätt  att hitta receptet på nätet också. Därför länkar jag helt enkelt hit:

2 kommentarer:

  1. Åh, en sån fin tårta! Jag har inte tänkt på att man kan göra så med fromage - känns som en schysst midsommartårta för dem som inte gillar vanlig sockerkaks-/gräddtårta. :)

    SvaraRadera
  2. Den ser verkligen mumsig ut, Karin

    SvaraRadera