fredag 10 augusti 2012

Krämig kantarellsoppa med smak av citron

Mamman i den här bloggen har svårt att hålla sig från skogen i dessa tider. I år finns det ju gott om gula kantareller och då passar jag på att fylla på lagret. När vi fick besök i helgen lagade jag den här och den fick toppbetyg av allihop...

Krämig kantarellsoppa med frisk smak av citron.

Till förrätt räcker den till 6 personer annars 4 portioner.

Soppan:
300 gram gula färska kantareller
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
8 dl vatten
2 dl grädde
1,5 svampbuljongtärning (jag tog grönsaksbuljong och det blev gott)
0,5 pressad citron

Rensa kantarellerna och dela dem.
Finhacka lök och vitlök.
Fräs löken och svampen i en gryta. Häll på all vätska och smula ner buljongen.
Småkoka ca 15 min.
Mixa soppan slät med en mixer.
Smaka av med citronsaften, salt och peppar.

Garnering:
200 gram kantareller fräses knapriga och kryddas med salt och peppar och lite timjan om man vill.
Gärna en kvist timjan så blir det extra fint....

/ Barbro

2 kommentarer:

  1. Soppan blev verkligen jättegod!!! Kantarellmormor

    SvaraRadera
  2. Lika god med frysta kantareller!
    Härligt att få en liten doft av höst i köket.

    SvaraRadera