fredag 26 oktober 2012

Varm matig sallad

Det här är en varm matig sallad eller gryta av kyckling, ris och många grönsaker. Smaksätt av curry. Ser kanske rörigt ut men låt dig inte luras... det är så gott!

750 gram kycklinglårfilé
125 gram haricots verts
2 morötter - skurna i bitar
2 gula lökar - grovhackade
1 röd paprika -  i bitar
1 liter kokt jasminris
100-150 gram färsk bladspenat
ruccola till garnering
curry, salt och pepper

Putsa kycklingfiléerna och skär dem i bitar, stek dem i rapsolja och krydda med salt och peppar. Tillsätt morötter och lök och låt dem fräsa med.
Koka samtidigt haricots verts i lättsaltat vatten i 4 minuter. Tillsätt dessa samt paprikan och låt fräsa med.
Ta av pannan från värmen.
Hetta upp olja i en stekpanna och tillsätt riset och låt det bli varmt. Krydda med curry, salt och peppar.

Blanda ihop riset med kycklingen och grönsakerna. Tillsätt bladspenaten och lägg upp på ett fat. Garnera med ruccola. Njut!

Den som vill ha sås kan servera teriyakisås....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar