måndag 8 oktober 2012

Kålpudding

Det här receptet på kålpudding provade jag första gången förra året och gillade det. Det var Pernilla Elmqvist från Sveriges Mästerkock som lanserade det. Lika gott i år!

1 vitkålshuvud

800 gram fläskfärs eller blandfärs
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 kalla kokta potatisar
smör - sirap - salt och vitpeppar

Skär vitkålshuvudet i små fyrkanter (hela går inte åt)
Häll smör i stekpanna och lägg i kål och fräs i omgångar. Ringla över lite sirap.
Salta.

Blanda färsen med mjölk, grädde, mosad potatis, salta och peppra. Färsen ska vara ganska lös. Tillsätt mer mjölk om du tycker den är för stabbig.

Varva kål och färs i en ugnsfast form. Börja och sluta med kål. Ringla lite sirap ovanpå och grädda sedan i 175 graders värme i 45 -50 minuter.

Ta de tillbehör du vill ha, lingon är förstås ett måste. Potatis kanske och en del vill ha sås till....

1 kommentar:

  1. Det är min favoriträtt, gjorde faktiskt oxå kålpudding i helgen!!!

    SvaraRadera