lördag 12 januari 2013

Inga-Lills Fröknäcke av majsmjöl

Min arbetskamrat Inga-Lill bjöd på gott snacks till kaffet i fredags. Hon hade bakat kex/knäckebröd. Det finns ju många såna här recept men det hennes är det godaste jag smakat. De var mycket spröda och både gluten och laktosfria. Lika farliga som chips för man kan inte sluta äta dem. Gott tillbehör är t ex björnbärsmarmelad, smör, philadelphiaost eller vad du vill...

Inga-Lills knäckebröd eller fröknöcke

2 dl majsmjöl
0,5 dl linfrö
0,5 dl sesamfrö
0,75 dl solroskärnor
0,5 dl pumpafrön

Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i:

0,5 dl olivolja
2,5 dl kokande vatten

Det blir en lös smet.

Dela degen i två delar och tryck ut på en plåt mellan bakplåtspapper med en kruskavel.














Strö över flingsalt, örtsalt eller någon annan krydda. Jag var lite feg och tog för lite örtsalt så de smakade inte lika mycket som hennes gjorde. Nästa gång ska jag ha på betydligt mycket mer...

Grädda i ugnen i 150 grader ca 45 min - 1 tim
Jag gräddade i 1 tim och fick sänka värmen till 125 efter 40 minuter. Min ugn kanske är lite varmare?

/ Barbro

2 kommentarer:

  1. Jag bakade också knäckebröd häromdagen:) Så himla gott till soppa och det går nästan äta som godis;)
    Ha en fin onsdagskväll!

    SvaraRadera
  2. Jätte gott! Kan man ha istället för chips.

    SvaraRadera