måndag 4 februari 2013

Krämig och het kycklingsoppa

Soppa är mättande och gott, jag älskar soppor av alla de slag. Den här är helt klart en favorit. Hettan kan man bestämma själv, jag tar en halv röd chilipeppar på styrka 5. Den kan man ju utesluta helt om man vill.

4 port

1 purjolök
1 röd paprika
200 gram färska champinjoner
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chilipeppar
400 gram färsk kycklingfilé
lite tomatpuré ca 2 msk
1 liter vatten + hönsbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde + 3 msk vetemjöl

Skär purjon i tunna ringar, tärna paprikan och klyfta champinjonerna.
Finhacka chilin och vitlöken.
Dela kycklingen i små tärningar.

Lite smör och olja i en kastrull. Fräs vitlök och chili lite grann.
Ha i paprika, purjo och kycklingen. Bryn dem klart.
Tillsätt tomatpuré och champinjoner och låt dem bryna med.
Tillsätt buljongen och låt småkoka 10-15 min.
Blanda grädde och mjöl och red av soppan. Koka 5 minuter till.
Smaka av med salt och ev svartpeppar
Tillsätt ytterligare redning om soppan blir för tunn.

/ Barbro

5 kommentarer:

  1. Låter som en härligt värmande soppa :)

    SvaraRadera
  2. Perfekt med en god soppa dess kalla dagar!

    SvaraRadera
  3. Det här lät både enkelt och väldigt gott:)

    SvaraRadera
  4. Det vattnas i munnen, både av bild och beskrivning.

    SvaraRadera
  5. En matig och god soppa som hade gått hem hos mannen!!! Han vill gärna ha matigare soppor!!

    SvaraRadera