tisdag 21 maj 2013

Favoritsoppan

Den här soppan återkommer jag till nu och då, det är en av mina favoriter. Första gången jag åt den var när den serverades som förrätt på ett bröllop och jag jobbade i köket.Den kan förberedas en dag innan och smakar lika god varm som ljummen.

Ost och spenatsoppa
2 gula lökar
2 msk vetemjöl
1 liter mjölk
2 grönsksbuljongtärningar
1 dl vispgrädde
3 dl lagrad ost t ex prästost
150 g färsk spenat

Garnering:
hackade hasselnötter och lite extra ost

Finhacka löken. Fräs den i en kastrull och tillsätt mjöl, mjölk och buljongtärningar.
Låt det koka upp och småkoka några minuter.
Rör i grädde och ost.

(Hit kan du förbereda en dag i förväg om du vill.)

Mixa spenaten och soppan så att den blir slät.
Värm soppan och garnera med nötter och riven ost.
/ Barbro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar