onsdag 5 juni 2013

Rabarbermuffins


Att rabarbersäsongen är i full gång har kanske ingen missat, jag älskar rabarberpaj men kände att jag ville testa något nytt. Rabarbermuffins blev inspirationen, i miniformat.


Rabarbermuffins (24 minimuffins)

100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
250 gram rabarber


Garnering
3 msk strösocker
1,5 tsk kanel


Gör såhär
Sätt ugnen på 190 grader. Vispa det rumsvarma smöret tillsammans med sockret så att det blir poröst.  Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om så att det blir en jämn smet.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt skivad rabarber, rör om. Vänd ner detta i äggsmeten och tillsätt avslutningsvis mjölken. Vänd om varsamt. Fördela smeten i muffinsformar.
Blanda strösocker och kanel och strö detta över muffinsen. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, känn med sticka så att de är torra.


Enjoy! ~Karin

3 kommentarer:

  1. Vad gott det låter med rabarbermuffins!!
    Det gäller att passa på nu i dessa rabarbertider!!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Råkar ha rabarber i kylen som jag inte vet vad jag ska göra med, men att göra muffins går ju fort, så tack för receptet!
    kram

    SvaraRadera
  3. Nu är det verkligen härliga tider för rabarberälskare :)
    Om man inte vill baka på rabarber kan jag tipsa om en god och kryddig chutney som passar fint till grillat

    http://minlillakokvra.blogspot.se/2013/05/rabarberchutney-perfekt-bade-till.html

    eller en söt/syrlig kompott till desserten

    http://minlillakokvra.blogspot.se/2013/05/av-arets-forsta-rabarberskord-blev-det.html

    Ha det gott nu i dessa härliga rabarbertider!!

    SvaraRadera