torsdag 3 april 2014

Chiligryta Texas

Ett recept som kommer från Tommy Myllymäki och det finns förstås massor av liknande andra. Såg när han gjorde den i Mitt kök. Gott och skönt att göra långkok på helgen för att ha i veckan som kommer. Grytan mår bara bra av att vila ett par dagar innan den ska serveras, smakerna kommer fram ännu mer. Den här är medium i styrka och vill man ha den hetare är det bara att tillsätta mer chili och kryddor.



2 gula lökar
4 vitlösklyftor
1-2 röd chili skivad med eller utan kärnor
2 tsk spiskummin
2 tak malen koriander
1 tsk paprika gärna den rökta
1 tsk oregano
1 lagerblad
2 msk tomatpuré
3 dl kalvfond ( om du tar fond på flaska så späd ut den med vatten till lagom styrka)
salt
800 gram tärnad högrev

Bryn högreven i olja tills köttet har en fin yta.
Tillsätt grovt hackad lök, chilin, vitlök, kryddorna och tomatpuré.
Stek ytterligare någon minut.
Täck med fond och vatten.
Koka chilin i ca 3 timmar eller tills köttet ramlar sönder helt.
Tillsätt kidneybönor sista minutrarna (jag tar färdiga på burk).
Smaka av med salt.

Servera med bulgur och ev gräddfil eller om du föredrar bröd och gräddfil.

/ Barbro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar