torsdag 12 november 2015

Pankostekta calamares med vitlöksyoghurt

Den här maträtten provade vi bara för att den följde med Linas matkasse som vi fick i present en vecka. Mycket skeptiskt tillagdes den men det blev en succé! Så jättegod! Men det behövs att man använder det asiatiska ströbrödet för att få till rätt smak.

Sätt ugnen på 250 grader.

Lägg 1 kg potatis i en ugnsform. Blanda med olja, salt och svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen i 25-30 minuter.

Vitlöksyoghurt:
2, 5 dl rysk yoghurt blandas med 2 små pressade vitlöksklyftor. Krydda med salt.

400 gBläckfiskringar
1 ägg
vetemjöl
panko (asiatiskt ströbröd)
salt

Lägg panko på en tallrik och vetemjöl på en annan.
Vispa upp ägget på en tallrik.

Salta bäckfiskringarna. Vänd dem först i vetemjöl, sen ägg och sist i panko.
Hetta upp rikligt med olja i en panna. Stek ringarna frasiga i 1-2 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper.

Servera tillsammans med den ugnsrostade potatisen och yoghurten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar