måndag 15 juni 2009

Mazariner

Mazariner 18 st

Receptet hämtat från Icas Sju sorters kakor:
Deg
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100 g margarin eller smör
knappt 0,5 dl socker
0,5 ägg

Fyllning
2,5 dl (150 g) sötmandel
75 g margarin eller smör
3 ägg
1,5 dl socker

(Fuskfyllning: 50 g margarin, 150 g mandelmassa, 2 ägg, 3 msk vetemjöl och 0,5 tsk bakpulver)

Garnering
2 dl florsocker +vatten

Arbeta ihop mjölet, bakpulvret, matfettet, sockret och ägget till en mördeg. (Jag älskar min matberedare!), Låt stå kallt några timmar.

Smörj ovala formar. Tryck eller kavla ut degen och klä formarna med den.

Fyllning: skålla, skala och mal mandeln. Smält matfettet och låt svalna. Vispa äggen pösiga med sockret. Blanda ner mandel och matfett.
Fuskfyllning: rör matfettet smidigt, tillsätt riven mandelmassa och äggen. Rör ner mjöl och bakpulver.

Fördela fyllningen i formarna.

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, 200 grader.

Låt kakorna svalna något. Stjälp upp dem. Gör glasyr av florsocker och vatten och bred över.

Så här fint kan det bli:



Olas betyg: smakade som riktiga mazariner. Bra alltså.

/Sofie

3 kommentarer:

  1. På Lidl finns färdigmald mandel på påse, det är en riktigt bra produkt! (Finns malda hasselnötter också...)

    SvaraRadera