onsdag 21 oktober 2009

Ris krispies marängtårta

Ris krispies marängtårta

Inga ord behövs - den här är underbar!


4 äggvitor
2,5 dl socker
4-5 dl ris krispies

Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret under fortsatt vispning tills det är blankt, minst 5 minuter. Rör ner ris krispies och bred ut på ett smörat bakplåtspapper på en långpanna.
grädda i mitten av ugnen 140 grader i ca 1 timme.

Dela kakan i två delar eller gör en sats till.

Gör en tjock chokladpuddingsmet och bred ut på den ena bottnen. Vispad grädde ovanpå det. Lägg på den andra bottnen och ringla över smält blockchoklad.

Ät!

(Det är ÄNNU godare om du lägger på ett lager grädde överst med färska jordgubbar på - men det är överkurs...)

~~ Barbro ~~

1 kommentar: