fredag 5 mars 2010

Biff med bambuskott och Biskvitårta

Idag var Daniel och jag sugna på nåt hett och eftersom det är fredag unnar vi oss också en efterrätt. Det här blev det.

600 gram strimlad lövbiff
1 gul lök strimlad
2 hackade vitlöksklyftor
1 liten finhackad röd peppar (kan uteslutas)
1 msk rapsolja
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1 dl japansk soja
4 msk sweet chili-sås
1 tsk råsocker
1 tsk sambal oelek (kan också uteslutas)
2 tsk majsenaredning
2 burkar bambuskott
(vi tillsatte en påse wokade grönsaker också)

Bryn det strimlade köttet i en stekpanna.
Fräs lök och peppar i en gryta. Tillsätt vatten, fond, soja, sweet chili, råsocker och ev sambal oelek. Koka ihop såsen några minuter. Red av med majsena.
Tillsätt köttet och bambuskotten.


Efter den hettan behövdes nåt sött och gott. Hade mandelmassa kvar efter semmelbaket så det fick bli denna: Glutenfri!

500 gram mandelmassa rives grovt.
3 äggvitor tillsättes och blandas.

Bred ut smeten på en bakpappersklädd springform.
Grädda i 175 grader ca 15 minuter.
Låt den svalna helt.

Smörkräm:
200 gram smör och 3 dl florsocker röres.
3 äggulor och 2-3 msk kakao tillsättes.

Ställ in frysen en stund för att stelna till.

175 gram blockchoklad smältes och breds ovanpå.
(om man vill kan man tillsätta lite olja i chokladen)

~~ Barbro och Daniel ~~

3 kommentarer:

  1. Ska ni sitta och smaska på en hel biskvitårta? Rackarns att det är så långt att åka...

    SvaraRadera
  2. Ja den där tårtan ser ju god ut
    Mia

    SvaraRadera
  3. Vilken underbar fredagsmiddag! Låter som ett toppen-upplägg! Hoppas att ni får en lika trevlig lördagskväll! :-)

    SvaraRadera