tisdag 19 oktober 2010

Flygande Jacob

Igår kväll bjöd jag sambo och syster på en klassiker, Flygande Jacob. Fast i en uppdaterad mer nyttig variant som jag hittade på nLife.Jag serverade ris och sallad till.

Såsen var fantastiskt god och även om det kan verka vara många moment i tillagandet gick det riktigt fort. Bra vardagsmat!



  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • havssalt och vitpeppar
  • 1 banan, halverad och skuren i tre skivor på längden
  • 1 brk, 400 ml kokosmjölk
  • 2-3 tsk curry
  • 1,5 dl chilisås
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 pkt, 125g kalkonbacon eller rökt kalkon
  • 1/2 dl naturella jordnötter/cashewnötter

Börja med att skära vardera kycklingfilé i 2-3 mindre delar. Stek dem gyllenbruna på bägge sidor i olivolja i en panna, salta och peppra. Blanda kokosmjölk med chilisås, sambal oelek och curry i en bunke. Fördela de stekta kycklingbitarna i botten av en ugnsfast form. Skär bananen och lägg på kycklingbitarna. Häll på kokos och chiliblandningen och ställ in i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Fräs under tiden strimlad kalkonbacon i en panna, låt rinna av på papper och strö strimlorna över den färdiga gratängen tillsammans med jordnötterna eller cashewnötterna innan servering. Servera med ris.

Rekommenderas!
Sofie

3 kommentarer:

  1. Nyttig flygande jacob hör ju inte till vardagligheterna men kommer att testas!

    SvaraRadera
  2. Väldigt gott var det!! :)

    SvaraRadera
  3. Men en enda ynklig banan? Det blir bara en kvart per person...
    Låter intressant med kokosmjölk istället för grädde, anar att det ger en annorlunda smakbrytning.

    SvaraRadera