tisdag 19 oktober 2010

Flygande Jacob

Igår kväll bjöd jag sambo och syster på en klassiker, Flygande Jacob. Fast i en uppdaterad mer nyttig variant som jag hittade på nLife.Jag serverade ris och sallad till.

Såsen var fantastiskt god och även om det kan verka vara många moment i tillagandet gick det riktigt fort. Bra vardagsmat!



  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • havssalt och vitpeppar
  • 1 banan, halverad och skuren i tre skivor på längden
  • 1 brk, 400 ml kokosmjölk
  • 2-3 tsk curry
  • 1,5 dl chilisås
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 pkt, 125g kalkonbacon eller rökt kalkon
  • 1/2 dl naturella jordnötter/cashewnötter

Börja med att skära vardera kycklingfilé i 2-3 mindre delar. Stek dem gyllenbruna på bägge sidor i olivolja i en panna, salta och peppra. Blanda kokosmjölk med chilisås, sambal oelek och curry i en bunke. Fördela de stekta kycklingbitarna i botten av en ugnsfast form. Skär bananen och lägg på kycklingbitarna. Häll på kokos och chiliblandningen och ställ in i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Fräs under tiden strimlad kalkonbacon i en panna, låt rinna av på papper och strö strimlorna över den färdiga gratängen tillsammans med jordnötterna eller cashewnötterna innan servering. Servera med ris.

Rekommenderas!
Sofie

3 kommentarer:

  1. Nyttig flygande jacob hör ju inte till vardagligheterna men kommer att testas!

    SvaraRadera
  2. Men en enda ynklig banan? Det blir bara en kvart per person...
    Låter intressant med kokosmjölk istället för grädde, anar att det ger en annorlunda smakbrytning.

    SvaraRadera