måndag 18 oktober 2010

Polkachokladkaka

En söt, god och lite kladdig kaka med smaker av polkagris och choklad. Passar lika bra att ätas naturell som med glass eller grädde...


Smält på låg värme:
125 gram av Marabous polkachoklad och 125 gram smör.

Vispa 2 ägg och 2,5 dl råsocker.
Blanda i 2,5 dl vetemjöl och 0,5 tsk bakpulver
och sist chokladblandningen.
Gräddas i en form med löstagbar kant i 160 grader ca 25.30 minuter.

Under tiden kakan svalnar kokar du ihop glasyren, det tar ca 20 minuter.
150 gram choklad ( jag tog 100 gram polkachoklad och resten blockchoklad)
1, 5 dl grädde
Bred ut den på kakan och strö på nåt roligt strössel om du har.

4 kommentarer:

  1. åh vad gott det lät, jahapp inser att detta också BARA måste testas. Inte så bra för figuren dock hihi.

    SvaraRadera
  2. Det låter sannerligen riktigt gott!

    SvaraRadera
  3. Hjälp vad gott, nu har jag sett polka o choklad bakverk på flera ställen, kanske dags att prova på :-)

    SvaraRadera