söndag 3 oktober 2010

Apelsinsockerkaka med ricotta

Helgens sötsak - en sockerkaka med smak av apelsin, kokos och ricottaost. Hittade den i ICA;s Buffé, tror det var i somras nåt tag. Har bakat den två gånger och den är mumsig kan jag lova.

Vispa 4 ägg och 3 dl socker.

Tillsätt :
100 gram smält margarin
1 burk ricotta
2,5 dl färskpressad apelsinsaft

Blanda och tillsätt:
3,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 dl kokos
rivet skal av en apelsin

Häll smeten i en smord 2 liters form som ströas med kokos.

Grädda i 175 grader nästan 45 minuter.

1 kommentar:

  1. Åh vad den såg smarrig ut. Den måste jag ju bara prova baka i helgen. Tack för all härlig inspiration i köket.

    SvaraRadera