lördag 18 juni 2011

Kokoskaka - Istället för kladdkaka

Har du ätit dig mätt av vanlig kladdkaka? Då är det här ett recept du borde testa, om du gillar kokos vill säga...
Det är en mjukseg kaka med liknande konsistens som kladdkakor. Det var första gången vi bakade den igår och den kommer att läggas i favorithögen... Serveras med en klick grädde och hallon t ex.

Kokoskaka
Ingredienser:

3 ägg
3 dl socker
2,25 dl vetemjöl
2,25 dl kokos
2 tsk vaniljpulver
150 gram smält smör

Smörj och bröa en form med kokos. Jag hade en form med löstagbar botten.
Bara rör ihop alla ingredienser.

Grädda i 175 grader ca 25 minuter. Håll lite koll för den ska vara lite kladdig i mitten. Så här såg min ut när den var klar.





5 kommentarer:

  1. TACK - satt och letade efter nåt gott tills ikväll. Den här kakan blir perfekt.

    SvaraRadera
  2. Ja...kladdkakor börjar bli lite uttjatade.
    Den här verkar lättbakad och god!

    Tack för tipset!

    Kram, M

    SvaraRadera
  3. Hej, det är jag igen. Kakan blev succé! Ville bara berätta det. Jättegott med hallon till.

    SvaraRadera
  4. God tårta! Enkelt, gott & snabbt!

    SvaraRadera