hos Söta saker är UTLÄNDSKT.
Mitt bidrag får bli från Italien, en god chokladkaka/tårta med en apelsinsallad till.
Fetta al latte
Gör en tårtbotten av choklad. Satsen är stor, till en långpanna.
300 gram smör
8 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
8 msk kakao
4 tsk bakpulver
2 dl mjölk
Vispas ihop som en vanlig sockerkaka. Börja med att vispa ägg och socker så att det blir pösigt. Tillsätt det smälta och avsvalnade smöret varvat med de torra ingredienserna och mjölken.
Gräddas i en smord form minst 25*35 cm. Låt den kallna och dela sedan i två bottnar.
Värm 500 gram nutella i vatten bad och bred ut på den ena bottnen.
Vispa 5 dl grädde och bred ovanpå. Lägg ihop.
Gör en apelsinsallad av fileade apelsiner och blanda med hackade valnötter. Ett måste till kakan som blir något torr annars.
Det lät gott. Friskt! :)
SvaraRaderaJa, det lät gott, apelsin i kombination av choklad. Här har jag hittat tårtan jag ska bjuda på till min namnsdag i fruntimmersveckan.
SvaraRaderaVad roligt att ni har en matblogg tillsammans, lägger till den i mina favoriter.
Det där lät riktigt gott. Ska testas.
SvaraRadera