måndag 5 september 2011

Äppelpajbak i nya köket

Två dagar efter att det stora flyttlasset gick till en ny gemensam lägenhet med ett riktigt kök var jag bara tvungen att premiärbaka något. Efter några år med en liten kokvrå har jag verkligen längtat efter att få stöka runt i ett stort kök utan att det blir trångt.... Ikväll blev det en väldigt god och enkel äppelkaka.


Ingredienser:
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
100 gr smör
1 ägg
5 äpplen (granny smith)
2 msk kanel
2 msk socker

Skala och riv äpplena på grova sidan av rivjärnet, blanda med kanel och 2 msk socker. Blanda övriga ingredienser till en smulig deg. Smöra en kakform. Tryck ut hälften av degen i botten, lägg de rivna äpplena emellan och avsluta med degen smulad över. Grädda i 200 grader cirka 30 minuter.

 Nu när jag skriver ut receptet ser jag att jag helt missade att ha i ägget i degen... men det blev gott ändå!

Njut! ~Karin

1 kommentar:

  1. Det var mitt krav när vi skulle renovera huset att jag skulle få ett stort kök. Har bott i lägenheter med kök man knappt kan vända sig i, så nu är det så skönt att kunna sprida ut sig (och stöka ned...)
    Äppelpaj är väl perfekt att göra ett invignigsbak med :-)

    SvaraRadera