onsdag 28 september 2011

Pot-au-feu med kyckling och rotfrukter!

Förra helgen gjorde vi den här kycklinggrytan med mycket rotfrukter i. Det är bäst att passa på att använda  rotfrukter så länge de är riktigt färska.God och lite annorlunda smak.


4 kycklingfileér5 vitlöksklyftor
3 gula lökar
3 stora morötter
3 stora palsternckor
3 dl vitt vin
4,5 dl vatten
3 msk kalvfond
3 dl matlagningsgrädde
några nypor timjan och romarin

till garnering- färsk timjan

Hacka vitlök fint och bryn i smör och olivolja.
Dela kycklingen i mindre bitar och låt den fräsa med.
Tillsätt vin, vatten, fond och kryddor. Låt det puttra ca 20 minuter.

Skala och klyv lök. palsternacka och morötter i fjärdedelar på längden.
Tillsätt och låt koka med tills de mjuknat.
Tillsätt grädden och låt det bli varmt.
Strö över färsk timjan.

~ Barbro

1 kommentar:

  1. Jeg har spist mye pot au feu i Frankrike, dog aldri med kyckling. Høres spennende ut.

    SvaraRadera